Körkort

Tvätta bilen

Det allra första du bör göra när ska rengöra och fräscha upp din bil är att rengöra interiörer. Till och börja med kan du göra en rejäl dammsugning för att få bort all sand, smuts och damm som samlats i både klädsel och mattor. Finns det några fläckar på klädseln kan du ta ett milt rengöringsmedel avsett för just detta och en ren tandborste. Sedan kan du putsa alla rutor med vanlig fönsterputs och torka av instrumentbrädan och all plast med vanligt vatten och en mikrofiberduk.

Sen är det dags att gå vidare till exteriören. Först och främst är det dags att lägga på en ordentlig avfettning på hela bilen för att få bort smuts som sitter fast på bilen som till exempel tjära, salt, vägdamm, pollen och fett. Man ska dock undvika hjulhusen då avfettningen kan förstöra bilens rostskydd. Något som också bör undvikas är plastdetaljer då de kan vara känsliga för just avfettning. Sedan är det dags att spola av bilen med högtryckstvätt.

Efter det kan du tvätta av bilen med en ren svamp, ljummet vatten och lite bilschampo. Avslutningsvis spolar du av bilen och torkar den torr med ett syntetiskt sämskskinn för att det inte ska bli märken efter droppar på lacken. Allra sist lägger du på ett bra vax och polerar ordentligt för att undvika att ny smuts får fäste. Biltvättar i Sverige

Kommentera