Körkort

Intensivkurs

En annan variant av utbildning man kan välja om man har tid och vill ta körkortet lite snabbare är en så kallad intensivkurs. En sådan blir givetvis mer stressig och ställer lite högre krav på elevens inlärningsförmåga då man måste lära sig mycket under en kortare tidsperiod. Först är det all teori man måste gå igenom och lära sig ordentligt och sedan kör man också med korta tidsintervaller mellan körlektionerna så att man inte hinner glömma det man gick igenom förra gången.

Vad gäller dessa intensivkurser brukar man kunna välja mellan 1 och upp till 4 veckor att sprida ut upplägget på. Det finns inga krav på din tidigare förmåga utan man kan delta i en intensivkurs oavsett om man är helt nybörjare eller om man har lite körvana sedan tidigare. Oftast är det också så att man kör dubbla körlektioner vilket innebär att de blir 60-80 minuter långa då en vanlig körlektion är någonstans mellan 30-40 minuter. Det allra vanligaste upplägget vad gäller intensivkurser är att kör på för- och/eller eftermiddagen och pluggar all teori under tiden mellan körlektionerna.

Man brukar också ha möjlighet att börja plugga all teori så fort man anmält sig till en intensivkurs även om själva körningen är bokat flera veckor framåt. Är körskolan dessutom ansluten till STR så får man tillgång till en riktigt bra webbportal där man kan öva på de olika delarna i teorin genom att genomföra olika prov. Dessa prov har ingen tidsbegränsning och kan göras om hur många gånger som helst vilket innebär att man får en bättre överblick över vad man kan och vad man måste plugga lite mer på.

Kommentera